Project Description

Κατασκευή στεγανολεκάνης με το σύστημα SIKAPROOF. Το σύστημα αυτό είναι μεμβράνη πλήρους επικόλλησης στο σκυρόδεμα.
Η εταιρεία SIKA έφερε και στην Ελλάδα το σύστημα Sikaproof το οποίο είναι μία εναλλακτική λύση για την στεγανοποίηση υπόγειων κατασκευών. Έως τώρα, εμείς που ασχολούμασταν επαγγελματικά με την στεγανοποίηση υπογείων σε υδροφόρο ορίζοντα, είχαμε στη διάθεσή μας τα συστήματα στεγανολεκάνης με την ελεύθερη διάστρωση συνθετικών μεμβρανών.

Το Sikaproof έχει μία διαφορετική φιλοσοφία. Η διαφοροποίησή του από τα άλλα συστήματα έγκειται στο γεγονός ότι η μεμβράνη αυτή επικολλάται πλήρως στο σκυρόδεμα της κατασκευής και γίνεται αναπόσπαστο μέρος του. Τοποθετείται πριν τον οπλισμό και η σκυροδέτηση γίνεται κατ’ ευθείαν πάνω στην μεμβράνη, χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιο μέσο προστασίας. Το ειδικό fleece που διαθέτει από την εσωτερική πλευρά, είναι αυτό που τη βοηθάει να γίνεται ένα σώμα με το σκυρόδεμα. Η επικόλληση είναι τόσο ισχυρή, που ακόμη κι αν τρυπήσει για οποιοδήποτε λόγο, το νερό δεν μπορεί να κυκλοφορήσει και να εισέλθει στο κτίριο.

Είχαμε την τιμή να μας προτείνει η SIKA για την εφαρμογή του συστήματος στο πρώτο μεγάλο έργο στην Ελλάδα, που στεγανοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο. Το έργο αυτό είναι η ‘ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ’ επί της οδού Κριεζώτου. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΦΟΡΕΑΣ ΑΤΕΒΕ.